We kunnen er niet van krijgen, althans van de berichten over pop- en andere groepen die hun eigen sterke drank op de markt brengen.

Deze keer zijn het de veteranen van Metallica die hun eigen whiskey hebben gelanceerd: ‘Blackened’ is uiteraard ‘the next evolution of whiskey’.

Om dat te bereiken heeft de whiskey een ‘geluidsbehandeling’ ondergaan die de smaak bepaalt.

Deze ‘Black Noise’ bestaat eruit dat nummers van Metallica worden gespeeld tijdens het destilleren van de drank, waardoor die op ‘moleculair niveau’ wordt beïnvloed en waardoor bovendien nog een tweede process plaatsvindt. Dat klinkt in het Engels nog veel indrukwekkender dan in Nederlands, dus vandaar: dat zorgt voor ‘increased wood interaction that kicks up the wood-flavor characteristics in the whiskey.’

Voor liefhebbers van een glas vol nietsontziend lawaai zijn meer details te vinden op de website hieronder, maar de prijs willen we je niet onthouden. Die is 53 dollar (45 euro) zonder verzendkosten:

https://blackenedwhiskey.com

Eerder deze week kondigde Metaillica trouwens ook een speciale lijn Nixon-horloges aan, waarbij de verschillende uitvoeringen zijn vernoemd naar hun klassieke albums: ‘Kill them all’, ‘Ride the lightning’, ‘Master of puppets’, “…And justice for all’, ‘The black album’ en ‘Hardwired …. to self-destruct’.

Die gaan vanaf 5 november in de verkoop, al blijkt het al de tweede serie te zijn:

www.metallica.com/store/nixon

Eerdere berichten over popmusici die hun naam verbonden aan allerlei drank vind je in de categorie Nieuws.