Op 7 november wordt Joni Mitchell 75, maar dat de met de gevolgen van een hersenbloeding worstelende singer-songwriter extraordinaire op 6 en 7 november zelf haar opwachting zal maken in het Dorothy Chandler Pavilion in Los Angeles, is misschien wel een wens, maar niet veel meer dan dat.

Die honneurs worden waargenomen door een wel heel bont gezelschap, van wie de leden soms inderdaad muzikale overeenkomsten hebben met Mitchell, maar vaak is het ook raden naar de gemene deler: Norah Jones, Graham Nash, Chaka Khan, Kris Kristofferson, Emmylou Harris, Glen Hansard, Seal, Los Lobos, Diana Krall en Rufus Wainwright treden die twee avonden op.

Na het concert op haar verjaardag wordt voor Mitchell een verjaardagsfeest georganiseerd waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor het Music Center, de organisatie die in Los Angeles vier theaters beheert, muziekcursussen organiseert en gratis concerten.

Tijdens dat verjaardagsfeestje zal het Music Center aan Mitchell de Music Center’s Excellence in the Performing Arts Award uitreiken:

https://www.musiccenter.org/joni#