Peggy Sue is overleden in het University Medical Center in Lubbock. Ze was 78 jaar oud.

Peggy Sue Gerron, zoals ze heette, inspireerde Buddy Holly tot het schrijven van de gelijknamige song in 1957, nadat ze elkaar op een wel heel vreemde manier tegen het lijf waren gelopen.

Holly liep haar namelijk omver, haastig op weg naar een optreden, met een gitaar in zijn ene hand en een versterker in de andere. Gerron vertelde later dat hij had gezegd: ‘Ik heb geen tijd je overeind te helpen, maar je bent wel erg mooi’, voordat hij verder liep.

Een paar weken later kwam ze hem weer tegen, toen ze een afspraakje had met Crickets-drummer Jerry Allison. Hij schijnt Holly te hebben overgehaald het nummer ‘Peggy Sue’ te noemen om indruk te maken op zijn vriendin. Oorspronkelijk zou het ‘Cindy Lou’ geheten hebben, naar Holly’s nichtje.

Een ander verhaal vertelt, dat Holly dat deed om Allison een opsteker te geven toen die van producer Norman Petty in de entree van de studio moest gaan drummen doordat zijn snaredrum te hard klonk.

Gerron hoorde het naar haar vernoemde nummer voor het eerst tijdens een optreden op school. Het nummer werd niet alleen een hit (nummer drie in de fameuze lijst van Billboard), maar ook een iconische song, misschien ook door Holly’s ontijdige dood in 1959 in een vliegtuigcrash. Zijn hikkende zang en de donderende drums van Allison maken het echter ook nu nog tot een indrukwekkende song.

Holly schreef ook nog een soort vervolg, ‘Peggy Sue got married’, dat werd uitgebracht na zijn dood.

Gerron trouwde met Allison, maar scheidde ergens in de jaren zestig van hem, ging terug naar haar geboortestaat Californië, maar verhuisde opnieuw naar Lubbock om voor haar bejaarde moeder te zorgen.

Meer details?

http://www.lubbockonline.com/news/20181001/peggy-sue-gerron-inspiration-for-buddy-holly-song-dies-in-lubbock

In 2008 publiceerde zij haar memoires: ‘Whatever happened to Peggy Sue?’ Ook is er een haar gewijde website:

http://www.peggysueonline.com/