Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

YouTube belangrijkste muziekstreamer

oktober 10th, 2018 at 10:44

Dat streaming steeds populairder wordt, blijkt uit elk onderzoek naar luistergewoonten. De IFPI (international Federation for the Phonographic Industry) komt nu echter met opvallende onderzoeksresultaten over de marktaandelen van de verschillende aanbieders.

Meer dan de helft van alle gestreamde muziek wordt door middel van video streaming beluisterd, al kun je van luisteren dan eigenlijk niet meer spreken. Het gaat om een marktaandeel van maar liefst 52 procent, zo concludeert IFPI’s ‘2018 Music Consumer Insight Report’.

Daarbinnen is YouTube weinig verrassend de grootste aanbieder met 47 procent.

De 48 procent die niet via YouTube luistert, valt uiteen in twee groepen: degenen met een gratis abonnement op een muziekstreamer (twintig procent) en die met een betaald abonnement (28 procent).

Doordat voor het onderzoek in totaal 19.000 respondenten tussen de zestien en 64 jaar werden ondervraagd uit achttien representatieve landen, waaronder Nederland, vertegenwoordigt het onderzoek volgens IFPI 91,3 procent van de omzet van de muziekmarkt in 2017.

Uit het onderzoek blijkt dat streaming de populairste manier om muziek te beluisteren. In totaal zegt 86 procent van de geënquêteerden namelijk een audio- of videostreamingdienst te gebruiken.

Ook blijkt dat 75 procent van de muziek wordt afgespeeld op een smartphone. Onder de doelgroep van zestien tot 24 jaar ligt dat vanzelfsprekend nog een stuk hoger: bij hen is het maar liefst 94 procent:

https://www.ifpi.org/news/IFPI-releases-2018-music-consumer-insight-report

Comments zijn gesloten.