Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Spotify en Netflix geblokkeerd voor Britten in Europa na Brexit?

oktober 13th, 2018 at 16:52

Nadat het Verenigd Koninkrijk uit de EU is getreden kunnen Spotify en Netflix geblokkeerd zijn voor Britten in Europa.

Als er geen akkoord komt tussen de EU en het VK, zijn de regels namelijk niet meer van kracht die er nu voor zorgen dat streamingdiensten geen onderscheid mogen maken tussen een Britse gebruiker thuis of op reis door het vasteland van Europa.

In dat geval zijn streamingdienstendan niet langer verplicht Britten op het vasteland van Europa toegang te verlenen tot hun diensten, zoals ze dat nu wel moeten volgens Europese wetgeving.

Een woordvoerder van Netflix zegt dat Britste toeristen nog altijd toegang zullen hebben tot de zender, maar alleen tot de programma’s die worden gestreamd in het land waar ze zich bevinden. Impliciet geeft het bedrijf “The Independent’ dus gelijk:

www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/spotify-netflix-blocked-brexit-no-deal-watch-eu-blocked-uk-british-holiday-latest-a8580901.html?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1539350492

 

Comments zijn gesloten.