Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Europese tournee Jon Cleary

oktober 15th, 2018 at 9:20

In augustus toerde zanger-pianist Jon Cleary nog door Europa als toetsenist van Bonnie Raitt, maar ook als haar voorprogramma, maar nu maakt hij zelf een Europese tournee.

Dat doet hij van 30 november tot en met 7 december. Hij geeft dan zes concerten, waarvan twee in Nederland: op 4 december staat hij in Paradiso en op 5 december in Vredenburg.

Onduidelijk is, of hij solo komt of met band: op de site van Paradiso staat niets over zijn Absolute Monster Gentlemen, terwijl op de site van Vredenburg minstens wordt gesuggereerd dat zijn begeleiders meekomen.

Dat maakt een hoop uit voor zijn concerten, want tijdens Bonnie Raitt’s concert in het Tilburgse 013 bleek Cleary solo opnieuw enigszins stuurloos, want hij paarde pianistieke virtuositeit aan een even grote dosis stuurloosheid in zijn nummers.

De Absolute Monster Gentlemen zouden hem wat strakker bij de les houden, maar gezien Cleary’s status zullen de minstens twee salarissen wel een hoge kostenpost zijn, al trad Cleary bij Jools Holland op met een band van zes man, onder wie drie blazers….

Dat zou pas mooi zijn, al loopt dat natuurlijk wel erg in de papieren…..

Jon Cleary:

4 december Paradiso, Kleine Zaal, 20:00 uur

5 december Vredenburg, Cloud Nine, 20:30 uur

Comments zijn gesloten.