Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Publiciteitsoffensief YouTube tegen wetsvoorstel EU

oktober 23rd, 2018 at 13:54

YouTube-CEO Susan Wojcicki heeft een open brief geschreven waarin zij het wetsvoorstel veroordeelt dat het copyright moet beschermen. Dat deed zij in de driemaandelijkse ‘letter to creators’.

In de praktijk keert ze zich vooral tegen artikel 13 van dat wetsvoorstel, waarin staat dat websites geüpload materiaal moeten screenen op het overtreden van het copyright en dat vervolgens moeten folteren of verwijderen.

Woljcicki stelt dat het artikel creatievelingen zowel bedreigt in hun economisch bestaan als in hun mogelijkheid hun stem aan de wereld te laten horen. Ook zegt ze dat de onbedoelde consequenties van het wetsvoorstel ‘het ecosysteem van YouTube’ kunnen bedreigen.

Hoe ze tot die slotsom komt?

https://youtube-creators.googleblog.com

 

Comments zijn gesloten.