Woensdag 7 november is het de sterfdag van Leonard Cohen en dan wordt ’s avonds het tribute-album ‘Ik ben jouw man’ gepresenteerd.

Daarop staan veertien songs van Cohen in Nederlandse vertaling, zoals die gezongen en gespeeld werden op 18 september 2017 in De Kleine Komedie.

Het Avalanche Kwartet speelde daarin een grote rol: Henk Hofstede, Pim Kops, Marjolein van der Klauw en Arwen Linnemann vonden elkaar al in 2005 in hun liefde voor de monumentale Canadese singer-songwriter en dichter.

Zij spelen sindsdien Cohen’s composities en vroegen een aantal geestverwanten vertalingen te maken van zijn songs voor een eerbetoon.

Dat deden onder anderen Frédérique Spigt, Beatrice van der Poel, Alex Roeka, Huub van der Lubbe, Jan Rot, Fay Lovksy en Rick Treffers en dat leidde tot titels als ‘Wintermeisje’, ‘Ik ben je man’, ‘De zusters van liefde’, ‘De lommerd in de Nes’, ‘Zangerscomplex’, ‘Voor vannacht’ en ‘Dans die wals’.

Ook staan zeven vertaalde gedichten van Cohen op het album. Die vertalingen zijn van Remco Campert, die ze ook voorlas tijdens de voorstelling.

Tijdens de presentatie zingt een aantal van de artiesten die op het album meedoen. Ook zullen Joost Swarte aanwezig zijn, die het artwork verzorgde, en Vic van de Reijt:

Concerto

Utrechtsestraat 52-60

1017 VP Amsterdam

 

woensdag 7 november

aanvang 19:30 uur

 

https://concerto.amsterdam/event/presentatie-ik-ben-jouw-man-leonard-cohen-in-het-nederlands