De Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers (NVER) verspreidt vanaf vrijdag 9 november 20.000 ‘unieke’ platenbonnen onder de bij de vereniging aangesloten verkooppunten.

Ze zijn weliswaar allemaal vijf euro waard, maar ze zijn er in vier verschillende uitvoeringen: erop afgedrukt zijn namelijk de portretten van de Ringo Starr, George Harrison, John Lennon en Paul McCartney die bij de ‘dubbele witte’ `zitten.

Niet toevallig komt dat album op vrijdag uit in diverse speciale edities, zodat de link wel heel duidelijk is. Overigens komt op 14 december ook nog een versie uit met het portret van Bruce Spingsteen erop, tegelijktijdig met zijn livealbum ‘Springsteen op Broadway’.

Ze zijn echter alleen voor kopers van bepaalde, overigens nogal uiteenlopende albums:

 Paul McCartney – Egypt Station (al verkrijgbaar)
Anouk – Wen d’r maar aan (al verkrijgbaar)
Andrea Bocelli – Si (al verkrijgbaar)
The Beatles – The Beatles (White Album) (9 november)
Michael Bubblé –  ♥ (16 november)
The Rolling Stones – Voodoo lounge uncut (16 november)
V/A – Hitzone 2018 (16 november)
Mark Knopfler – Down the road wherever (16 november)
Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles – Even weg (16 november)
Within Temptation – Resist (14 december)
Bruce Springsteen – On Broadway (14 december)

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog allerlei prijzen te winnen met een erop afgedrukte code: dat zijn onder meer cd-spelers, de boxset van The White Album en platenbonnen ter waarde van 100 euro.

De NVER wil het imago van de cd naar eigen zeggen oppoetsen, doordat regelmatig wordt gedaan alsof de cd op sterven na dood is, terwijl zestig procent van de verkochte fysieke geluidsdragers nog altijd cd’s zijn. Daarom is er ook een eenmalig gratis magazine over de cd als verschijnsel, samengesteld door de redactie van ‘Lust voor life’.