Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Britse popwereld: Brexit-bedreiging

december 12th, 2018 at 11:25

Terwijl Theresa May op visite ging bij Mark Rutte en Angela Merkel in een wanhoopspoging steun te krijgen voor een betere Brexit-deal, lopen andere beroemde vrouwen (en mannen) juist te hoop op zoek naar steun voor een compleet andere oplossing, maar dan via andere kanalen.

Annie Lennox en Chrissie Hynde zijn de beroemdste Britse boegbeelden die een open brief ondertekenden aan May en aan parlementsleden, maar ook de weer helemaal terug-van-weggeweest-zijnde Pink Floyd-drummer Nick Mason, de idealistische singer-songwriter Billy Bragg, Jamie Cullum en Marillion horen tot de ondertekenaars.

De brief is het initiatief van Music4EU en stelt dat ‘de huidige koers van de voorgenomen uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU’ een grote bedreiging vormt voor de Britse muziekindustrie. Daarom roepen de ondertekenaars dan ook op daarvoor een alternatief te zoeken.

De brief onderstreept de positieve effecten van de export van muziek en van optredens. Daarbij is de vrijheid van reizen voor artiesten van het allergrootste belang om op tournee te kunnen gaan om zo hun kunst te kunnen promoten.

In de brief wordt de zorg geuit dat het na de Brexit duurder zal worden fans te bereiken en moeilijker om internationale markten te betreden en dat optredens het gevaar lopen te worden uitgesteld of geannuleerd:

https://music4eu.com/letter

Comments zijn gesloten.