Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Spotify schikt geschil over rechten.

december 23rd, 2018 at 13:29

Spotify heeft een schikking getroffen om een dreigend proces te voorkomen dat muziekuitgeverij Wixen Music Publishing had aangespannen. Dar bedrijf beheert onder anderen de rechten van de composities van Neil Young, Stevie Nicks en Tom Petty.

Wixen stelde dat Spotify meer dan tienduizend songs afspeelde zonder daarvoor rechten af te dragen en eiste een schadevergoeding van 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro).

In een gezamenlijke verklaring schrijven de twee bedrijven dat die schikking ‘onderdeel is van een bredere zakelijke samenwerking die Wixen’s wettelijke claim rechtvaardig en redelijk toekent en de basis legt voor een voor beide partijen voordelige relatie in de toekomst.’

Comments zijn gesloten.