Van de vanuit New York opererende singer-songwriter Marc Cohn kwam al sinds 2007 geen album met nieuw werk meer uit, want het in 2016 door hemzelf uitgebrachte ‘Careful what you dream: lost songs and rarities’ bevatte demo’s van voor zijn naamloze debuut, al zijn ze hoogst interessant om te horen.

Nu deed op allerlei websites al sinds medio vorig jaar het verhaal de ronde dat Cohn eind 2018 een album, met nieuwe songs zou uitbrengen, al is het internet is niet alleen oneindig groot, maar ook een kritiekloze verzamelplaats van feiten en fantasie.

Hoewel dat album er niet kwam, geloven we er in ieder geval in dat Cohn eraan werkt, maar een veelschrijver is hij niet: inclusief zijn naamloze debuut uit 1991 bracht hij tenslotte maar vier albums uit met eigen songs en een met geïnspireerde coverversies van nummers die alle in 1970 verschenen en hem destijds muzikaal beïnvloedden.

De laatste jaren treedt hij relatief veel op en brengt daarvan live-opnamen uit, terwijl hij ook songs schreef voor de Blind Boys of Alabama, de vergeten soulman William Bell en de tekst van ‘Paint you a picture’ voor David Crosby’s ‘Lighthouse’.

Productief is hij dus de laatste jaren wel, maar dat moet hij dan dit jaar maar weer eens onder eigen vlag zijn….