Gisteren is het complete programma voor het New Orleans Jazz and Heritage Festival 2019 bekend gemaakt.

Opvallend is opnieuw het aantal grote namen dat met de muziek van New Orleans niets te maken heeft, maar dat blijkbaar nodig is om de kaartjes uit te verkopen, hoewel je die redenatie voor hetzelfde geld kunt omdraaien….

Zo zouden wij de Rolling Stones, de Dave Matthews Band, Ziggy Marley, Tom Jones, Hurray for the Riffraff, Earth and Fire, de Doobie Brothers, Katy Perry, The O’Jays, de Indigo Girls, Bozz Scaggs, John Fogerty, Chaca Kahn en Herbie Hancock in ieder geval niet hebben gecontracteerd voor het festival op de paardenrenbaan die de Fairgrounds heet.

Aaron Neville, Bonnie Raitt, de Dirty Dozen Brass Band, Al Green, Jon Cleary and the Absolute Monster Gentlemen, Wynton en Branford Marsalis samen, Los Lobos, de Robert Cray Band, Jimmy Buffett, Ani DiFranco, Little Feat, Trombone Shorty and New Orleans Avenue with the Nevilles, de Rebirth Brass Band, the Subdudes, Maria Muldaur and her tribute to Blu Lu Barker, de Preservation Jazz Band, Anders Osborne, Marcia Ball en Mavis Staples springen allemaal moeiteloos wél over de door ons misschien te hoog gelegde lat, hoewel ze net niet allemaal een heel directe band hebben met de Crescent City.

We zouden er graag naar toe gaan, maar weten nu al dat dat er niet in zit. Dat betekent dat de heimwee alweer begonnen is, ook de heimwee naar Gloria, hoewel Jazz Fest pas plaatsvindt op 25 tot en met 28 april en 2 tot en 5 mei 2019…..:

https://www.nojazzfest.com/lineup/#/lineup_groupings/main-lineup

De direct met ons heimwee te maken hebbende column ‘Hoe het was’ vind je uiteraard in de categorie Columns.