Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Spotify: eerste kwartaalwinst

februari 7th, 2019 at 8:23

Spotify maakte over het vierde kwartaal van 2018 94 miljoen euro winst. Dat was de eerste keer het het tienjarig bestaan dat de muziekstreamer een kwartaal positief afsloot.

Dat was een opluchting voor beleggers, maar die fronsen misschien toch de wenkbrauwen bij het volgende feit: Spotify zette vorig jaar in totaal 5,25 miljard euro om, maar verwacht niet in 2019 winst te maken. Het bedrijf maakte namelijk bekend dit jaar een verlies van 200 tot 360 miljoen euro te verwachten.

Met het marktaandeel van Spotify gaat nog steeds goed: de dienst heeft nu 207 miljoen gebruikers, waarvan er 96 miljoen betalen voor een premiumabonnement, terwijl de andere 111 miljoen de advertenties tussen de muziek door voor lief nemen.

Er kwamen negen miljoen betalende gebruikers bij en Spotify werd vorig jaar actief op dertien nieuwe markten.

Ook nam het bedrijf twee podcastfirma’s over; Gimlet en Anchor, doordat het gelooft dat Spotify-gebruikers in de toekomst zo’n twintig procent van hun tijd naar andere dingen zullen luisteren dan naar muziek.

Wil je alles lekker zelf uitpluizen?

https://s22.q4cdn.com/540910603/files/doc_financials/quarterly/2018/q4/Shareholder-Letter-Q4-2018.pdf

Veel meer berichten over Spotify en de andere muziekstreamers van deze wereld vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenindustrie.

Comments zijn gesloten.