Monkees-bassist Peter Tork is overleden in Connecticut. Tork was 77 jaar oud.

In 2009 werd bij Tork kanker in zijn hoofd en nek geconstateerd, waarvan hij een half jaar later genezen werd verklaard. Of hij opnieuw aan deze zeldzame vorm van kanker leed en daaraan is overleden, vermeldt de overlijdensverklaring van zijn zuster niet.

Tork was voordat hij lid werd van het Amerikaanse tv-antwoord op de Beatles een folkzanger en –gitarist, die ook songs voor de Monkees schrref als ‘Can you di git?’ en ‘For Pete’s sake’.

De als Peter Torkelson geboren Tork kende als folkie de toen nog evenmin bekende Stephen Stills, die hem overhaalde auditie te doen voor de Monkees. Stills zou zelf ook auditie hebben gedaan, maar op grond van zijn uiterlijk zijn afgewezen.

Tork verliet de band na hun derde lp, ‘Headquarters’, waarop zij ironisch genoeg zelf eindelijk zo ongeveer alle instrumenten bespeelden, al had Tork ook op eerdere opnamen al gitaar en bas gespeeld.

Tork was bevriend met Jimi Hendrix, David Crosby, Mama Cass Elliott, Judy Collins en David Crosby, maar raakte enigszins de weg kwijt tot hij in 1976 leraar werd op een middelbare school in Californië.

Vanaf 1986 tot 2011 was hij weer lid van de Monkees en daarna opnieuw vanaf 2011.