Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

JP den Tex: ‘Wolf’ en ‘Coyote’

februari 23rd, 2019 at 10:50

Dat JP den Tex’ zijn recentste album ‘Wolf’ nog maar een keer in zijn geheel live gaat spelen, liet hij al eerder via zijn nieuwsbrief weten.

Juist doordat dat een zeldzame gelegenheid is, vermelden wij dat nog maar eens. Tenslotte baant De Tex zich muzikaal en tekstueel op een intrigerende manier een baan door een fictief leven, dat toch raakvakken vertoont met het zijne.

Hij was weliswaar nooit een platenproducer die de wereld aan zijn voeten had en daarna hard en diep viel, maar kent net als zijn personage Wolf het geluk van spelen en te zingen, ook als dat slecht wordt beloond.

De recensie van ‘Wolf!’ vind je overigens in de rubriek Recensies singer-songwriter.

Wie zich door Den Tex, gitariste Yvonne Ebbers en violist Diederik van Wassenaer wil laten meevoeren moet op zondag 17 maart a.s. naar de Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam. Een kaartje kost vijftien euro en de aanvang is 16:00 uur.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen:

https://denieuwekhl.stager.nl/web/tickets/214651

Half april organiseert Den Tex twee concerten rond Joni Mitchell, na eerder al giganten als Lou Reed en Tom Waits tot onderwerp te hebben genomen.

De titel daarvan is veelbelovend: ‘Joni Mitchell ontsluierd’, want hij wil niet minder dan haar persoonlijkheid onthullen, die volgens Den Tex ondanks al haar ‘kwetsbare en openhartige teksten’ ‘toch steeds in nevelen gehuld’ is.

Net als tijdens de concerten over Reed en Waits zingt hij haar songs in vertaling, maar ook die van haar ‘muzikale minnaars’ als David Crosby, Graham Nash, Leonard Cohen en James Taylor, maar dat doet hij niet alleen.

Kees Prins, Paul de Munnik, Edo Donkers, Marlijn Weerdenburg en Vera van der Poel doen ook mee aan deze bijzondere concerten, net als Van Wassenaer.

Ook belooft Den Tex door ‘relevante achtergrondverhalen en smeuïge anekdotes’ nieuw licht op haar werpen:

Betty Asfalt Complex

Nieuwezijds Voorburgwal 282

1012 RT Amsterdam

woensdag 17 en donderdag 18 april

entree 19,50 euro

aanvang 20:30 uur

tickets voor woensdag 17 april:

https://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1126

tickets voor donderdag 18 april:

https://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1124

 

Comments zijn gesloten.