Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Graham Nash: eerste twee soloplaten helemaal live

maart 15th, 2019 at 11:10

Singer-songwriter Graham Nash gaat in september een aantal keren zijn eerste twee soloplaten in hun geheel spelen.

Voorlopig doet hij ‘Songs for beginners’ en ‘Wild tales’ alleen tijdens concerten in New York, Boston, Albany en het heel wat minder bekende South Orange, New Jersey.

Zijn onmiddellijk na zijn breuk met Joni Mitchell opgenomen solodebuut uit 1971 telt heel wat klassiekers als ‘Military madness’, ‘I used to be a king’ ‘Chicago’ en ‘Simple man’, maar andere heeft hij soms al decennia niet meer gespeeld. ‘Wild tales’ uit 1974 was veel elektrischer en en ook minder succesvol, al staan daarop ook meeslepende songs als ‘Prison song’. ‘I miss you’, ‘And so it goes’ en ‘Another sleep song’.

Dat Nash deze concerten geeft, komt door zijn nieuwe vrouw, die hem daartoe overhaalde. Voorlopig beschouwt Nash het overigens als een test: als de concerten een succes zijn, komen er misschien meer in de rest van de VS.

Het geluid van de twee platen gaat hij in ieder geval niet reproduceren met zijn huidige begeleiders, gitarist/zanger Shane Fontayne en toetsenist/zanger Tod Caldwell. Die zullen erbij zijn, maar Nash denkt erover voor de gelegenheid een band samen te stellen met een drummer, een bassist, achtergrondzangers en een pedal steel-gitarist.

Ben je ook een beetje vergeten, hoe die twee platen ook alweer klonken?

https://www.youtube.com/watch?v=GnPiwit7oP8

www.youtube.com/watch?v=NGHTYiw5eLc&list=RDNGHTYiw5eLc&start_radio=1

Comments zijn gesloten.