Ex-Talking Head David Byrne heeft laten weten ‘onthutst’ te zijn doordat de gouverneur van Florida, Charlie Crist, de Talking Heads-hit Road To Nowhere van de gelijknamige lp uit 1985 gebruikt in zijn verkiezingscampagne. Crist geruikt dat nummer om zijn politieke tegenstander te kleineren met het doel een zetel in de Senaat te veroveren.

Byrne diende inmiddels een aanklacht in tegen het gebruik door Crist. Hij eist een miljoen dollar als schadevergoeding. Byrne zei: ‘Ik was er erg van ondersteboven. De schade was al toegebracht doordat de song gebruikt is. Mensen hadden de commercial immers al gezien.’
ook zie hij: ‘Dit gaat niet over politiek maar over copyright en het feit dat uit het gebruik zou blijken dat ik instem met de politieke koers die deze man vaart’.

Byrne wordt bijgestaan door dezelfde advocaat die singer/songwriter Jackson Browne met succes vertegenwoordigde nadat de Republikeinse presidentskandidaat John McCain in 2008 zonder toestemming diens ‘Running On Empty’ gebruikte.

Ook andere artiesten (o.a. Tom Petty, The White Stripes en Heart) voerden al actie tegen misbruik van hun songs.