Na de operatie waarbij Rolling Stones-voorman Mick Jagger een nieuwe hartklep kreeg, was hij er al weer snel bij, al was dat via de sociale media.

Zo postte hij direct na de operatie een bericht waarin hij schreef dat hij zich veel beter én aan de beterende hand en niet lang daarna een foto van zichzelf in Central Park in New York met als onderschrift: ‘a walk in the park’. Dat bericht meldden wij niet, want zo ongeveer iedere Nederlandse popfan kent de betekenis van die uitdrukking ook en de vergelijking met een eitje wilden wij nu ook weer niet trekken uit respect voor de oude rocker.

Nu was hij echter bij de première van ‘Porte rouge’, de eerste balletvoorstelling van zijn huidige geliefde, Melanie Hamrick.

Voor die choreografie gebruikte zij dan weer Stones-klassiekers als ‘Paint it black’ en ‘Sympathy for the devil’, waardoor Jaggers aanwezigheid op twee manieren verklaard kan worden.

Dat hij er was, moest hij overigens zelf kenbaar maken via het geluidssysteem van het theater. Hij had een heel altruïstische boodschap, maar begon heel keurig met zichzelf voor te stellen, of heel zelfbewust natuurlijk: ‘Mick Jagger here. Hope you enjoy this wonderful new ballet and the music.’

Hij bleef namelijk de hele voorstelling achter de coulissen en was dus onzichtbaar voor het publiek. De reden daarvan duidt trouwens paradoxaal genoeg ook op Jaggers voorspoedige herstel. Hij vertelde een andere achter het toneel aanwezige dat hij uit het zicht wilde blijven doordat hij oploopjes wilde voorkomen: hij zag er door de operatie namelijk nog niet echt uit als Mick Jagger.

Dat was ook al zo op de foto bij zijn wandelingetje in het park, eerlijk gezegd……

 

Eerdere berichten over Mick Jagger en over de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.