De dwarse singer-songwriter Ani DiFranco is begonnen aan de tournee die haar memoires onder de aandacht moet brengen. Die loopt van 7 tot en met 22 mei en van New York tot New Orleans.

Nu is ze formeel nog veel te jong voor een terugblik op haar leven, maar de ruwweg twintig jaar die ze beschrijft in ‘No walls and the recurring dream’ bevatten meer gedenkwaardige gebeurtenissen dan veel andere mensenlevens; ze liep weg van huis toen ze vijftien was, begon haar eigen platenlabel en bracht daarop tot nu toe achttien albums uit, nam zonder reserve stelling in debatten over rechten voor lhtb’ers, de Amerikaanse politiek en het milieu, waardoor ze door andersdenkenden werd verketterd. Bovendien verweefde ze in haar teksten het politieke met het persoonlijke, wat leidde tot een aantal van de meest indringende autobiografische songs.

Ondertussen is DiFranco ook nog aan het optreden tot 16 augustus, dus het zijn drukke tijden voor die principiële kleine zelfstandige.

Voor een interview met DiFranco over haar boek, haar oude en haar nieuwe zelf kun je terecht bij de Amerikaanse publieke omroep, NPR, terwijl een lang interview met haar te lezen is op www.vulture.com:

www.npr.org/2019/05/07/720657501/ani-difranco-relives-her-indie-rock-rise-i-wanted-a-different-kind-of-power?t=1557262660503

 

www.vulture.com/2019/05/ani-difranco-no-walls-and-the-recurring-dream-hadestown.html

Eerdere berichten over Ani DiFranco vind je in de categorie Nieuws.