Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Dentsu en Michael Lang: waar er twee kijven….

mei 15th, 2019 at 11:29

Na de beschuldigingen die Woodstock 50-organisator deed aan het adres van investeerder Dentsu Aegis, slaat het Japanse bedrijf nu hard terug.

Volgens de Japanners had Lang vanaf het begin een veel te hoog aantal bezoekers in gedachten voor het terrein: waar hij steeds uitging van 150.000, zou het terrein er niet meer kunnen herbergen dan 75.000.

Dentsu Aegis-dochter Amplifi Live suggereerde vervolgens de drie geplande podia terug te brengen tot twee en het aantal artiesten daaraan aan te passen, maar Lang zou zijn doorgegaan met acts te contracteren alsof hij drie podia moest vullen voor een bedrag van 32 miljoen dollar (een ruime 28,5 miljoen euro). Ook zou hij allerlei andere grote bedragen hebben gespendeerd, waaronder 120.000 dollar (een schamel bedrag van slechts iets meer dan 107.000 euro) aan publiciteit.

Dat deed hij, terwijl Amplifi Live het budget juist had teruggebracht van 25 miljoen dollar (iets meer dan 23 miljoen euro) naar zestien tot zeventien miljoen dollar (14,3 tot 15,2 miljoen euro) op basis van de verwachte bezoekersaantallen.

Over dat laatste bedrag ging Ampifi Live Live gedwongen heen, doordat Lang artiesten de garantie zou hebben gegeven dat ze vooraf door het bedrijf zouden worden betaald.

Verder zou Lang ook gages hebben afgesproken van meer dan 500.000 dollar (euro), een bedrag waarvoor hij goedkeuring had moet vragen. Dat deed hij echter niet.

Van al deze zaken zou Amplifi Life Lang op 17 april op de hoogte hebben gesteld met daaraan gekoppeld een ultimatum ze binnen tien dagen terug te draaien. Dat zou Lang dan weer niet hebben gedaan.

Ook heeft Lang nog geen definitieve vergunning gekregen voor het houden van het festival.

Daarvoor zouden op het terrein namelijk in 2018 al een brug, wegen en een waterleidingsysteem moeten zijn aangelegd, een verkeersplan moeten zijn geschreven, land moeten zijn aangekocht voor parkeerterreinen en beveiligers moetn zijn aangenomen. Van dit alles schijnt nog altijd geen sprake te zijn.

Daarom stapte op 1mei j.l. festivalorganisator Superfly ook al uit het project.

Eerdere berichten over het Woodstock-fiasco vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.