Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

New Orleans-legende Dave Bartholomew overleden

juni 24th, 2019 at 7:18

Kort na de dood van Dr. John is weer een New Orleans-legende overleden: Dave Bartoholomew stierf op 23 juni op honderdjarige leeftijd.

De trompettist, songschrijver, arrangeur en producer Bartholomew wordt wel gezien als de architect van de New Orleans-sound, want hij werkte samen met Fats Domino, Lloyd Price, Smiley Lewis, Shirley & Lee, earl King, Chis Kenner, Robert Parker en Tommy Ridgely én met producer Cosimo Matassa, die andere gezichtsbepalende figuur in New Orleans in de jaren vijftig.

Barthlomew zei zelf altijd dat hij de ‘big beat’-sound had uitgevonden, maar een feit is dat dat hij een groep samenstelde met drummer Earl Palmer en saxofonisten Red Tyler en Lee Allen.

Met zijn groep speelde hij op talloze hits in de jaren vijftig, terwijl hij in totaal ook zo’n vierhonderd songs schreef.

Bartholomew werd in 1998 verkozen in de Songwriters Hall of Fame, kreeg de Offbeats Magazine Lifetime Achievement Award in Music in 2010 en een Grammy Trustees Award in 2014. Ook werd hij door Offbeat uitgeroepen tot Master of Louisiana music.

Comments zijn gesloten.