De geruchten houden aan: de huidige wereldtournee van Paul McCartney zou zijn laatste zijn. Na afloop van deze tour zou Sir Paul het wat rustiger aan willen gaan doen.

Of dit gerucht nu waar is of niet, zijn huidige tournee biedt daar aanleiding genoeg voor: na zijn ook gratis op een groot t.v.-scherm uitgezonden concert in Mexico-Stad op zaterdag 28 mei kwam zijn tourbus terecht in een arm deel van de stad.

Daar werd de chauffeur gedwongen te stoppen door een groep jongeren. Zij klommen bovenop de bus en begonnen op het dak op en neer te springen.

McCartney’s veiligheidsmensen dachten eerst dat het fans waren, maar dat bleek niet zo te zijn. De bus moest door de Mexicaanse politie worden ontzet.

Daarna reisde McCartney door naar Washington, waar hij in het witte Huis uit handen van Barack Obama de Gershwin Prize for Popular Song ontving en optrad voor een geselecteerd publiek, onder wie de Amerikaanse president en zijn vrouw Michelle.

Ook Dave Grohl, Faith Hill, Emmylou Harris, Stevie Wonder, Elvis Costello, the Jonas Borthers en speelden McCartney-songs.

McCartney is de derde artiest die deze prijs krijgt voor zijn bijdrage aan de popmuziek: zowel muzikale expressie als de bevordering van wederzijds cultureel begrip worden daarmee geëerd. De twee vorige winnaars van de door het Library Of Congress ingestelde prijs zijn Paul Simon en Stevie Wonder.