De dochter van Rolling Stones-oprichter Brian Jones heeft in de Engelse pers gezegd, dat ze denkt dat haar vader werd vermoord.

Daarmee sluit Barbara Marion aan op geruchten die onmiddellijk na Jones’ dood rondgingen en blijven circuleren, hoewel ze haar conclusie baseert op ‘eigen onderzoek’ en haar eigen gevoel.

Bovendien vindt ze dat de politie de dood van haar vader niet voldoende heeft onderzocht. Ze zou dan ook willen dat het onderzoek wordt heropend en dat de politie van het graafschap Sussex ‘met antwoorden komt’.

Destijds was de conclusie van de patholoog-anatoom dat de verdrinkingsdood van Jones in zijn eigen zwembad een noodlottig ongeluk was.

Er zijn allerlei theorieën over wie Jones zou hebben gedood, inclusief een verhaal dat hoge politiefunctionarissen dat feit zouden hebben verdoezeld.

De politie van Sussex heeft overigens in 1984, 1994 en 2009 het onderzoek al opnieuw beoordeeld, maar kwam op basis daarvan niet tot een andere conclusie.

Verder vindt Marion dat het belang van Brian Jones voor de Rolling Stones niet voldoende wordt erkend.

Ze deed die uitspraken overigens ter gelegenheid van het feit dat de dood van haar vader vijftig jaar gelden plaatsvond, dus of die daardoor ook ingegeven zijn, is de vraag.

Misschien speelt ook mee, dat Marion pas in 2002 ontdekte, dat ze een dochter was van Jones:

https://news.sky.com/story/rolling-stones-founder-brian-jones-discovered-dead-50-years-ago-today-11755781