Uit de Amerikaanse publiciteit rond ‘Work to do’, het nieuwe album van Marc Cohn en de Blind Boys of Alabama, werd ook iets duidelijk over Marc Cohn’s volgende soloalbum.

Dat is voorlopig nog niet af: Cohn heeft hooguit aanzetten voor drie of  vier songs, maar niet meer dan dat.

Door zijn werk met de Blind Boys heeft hij het schrijven van nieuwe songs niet de aandacht gegeven die dat verdient. Dat zegt hij in een interview met Billboard.

Hij neemt echter september vrij om bij zijn kinderen te zijn als het nieuwe schooljaar begint en gaat dan ook proberen te meer songs te schrijven.

Hij gaat daarna echter weer op tournee en dat betekent dat zijn vijfde reguliere album op zijn vroegst in 2020 gaat uitkomen en inderdaad misschien nog wel later dan dat.

Cohn is namelijk wel een goede songschrijver en een soulful zanger, maar een vlotte pen heeft hij niet, zo zegt hij in datzelfde interview:

https://www.billboard.com/articles/columns/country/8520209/marc-cohn-blind-boys-of-alabama-work-to-do-premiere

Toch is er hoop voor ons en die enkele andere fan, want in  interview voorafgaand aan hun gezamenlijke optreden in Park City, Utha, zegt hij wat het samen zingen met de 87-jarige Jimmy Carter hem geleerd heeft:

https://www.parkrecord.com/entertainment/blind-boys-of-alabama-and-marc-cohn-have-work-to-do-during-park-city-stop/

 

Eerdere berichten over Marc Cohn en de Blind boys of Alabama vind je in de categorie Nieuws, Pop op radio tv en internet, De Rode Draad en Dossier Kerstmis in de popmuziek en de column ‘Onthouding’ vind je uiteraard in de categorieën Columns en New Orleans.