In januari 2018 deed ex-Talking Heads-voorman David Byrne al een ‘Reasins tob e cheerful’-project en nu is er zijn gelijknamige online magazine.

Hij allitereert er fraai op los als hij schrijft dat het het is bedoeld als een ‘tonic for tumultuous times’ is.

Het is dan ook  ‘part magazine, part therapy session, part blueprint for a better world’ en hij zet hoog in: op de website wil hij  ‘smart, proven, replicable solutions to the world’s most pressing problems’ onder de aandacht brengen.

In een even gelikt als inhoudelijk overtuigend introductiefilmpje op de site onder het kopje ‘About us’ legt hij uit waarom hij de website startte, al blijkt daarin dat hij zijn fiets niet voor het kantoor van de  website neerzet, maar meeneemt naar binnen. Zo optimistisch is hij dan ook weer niet.

Op de deze week gelanceerde site staan overigens al meer dan twintig artikelen over gerealiseerd idealisme en je kunt je abonneren op de nieuwsbrief voor een wekelijkse portie optimisme:

https://reasonstobecheerful.world

Eerdere berichten over David Byrne vind je in de categorieën Nieuws, Dossier Politiek en popmuziek en Dossier Crisis in de platenindustrie.