Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 604: hamers

september 17th, 2019 at 15:58

De Rode Draad is uiteindelijk niet meer dan een excuus voor het draaien van goede songs en wij zijn soms dus bewust op zoek naar een verband tussen songs, maar soms vindt dat verband ons.

Zo hadden wij al heel lang twee songs waarin een hamer voorkomt, nl. Peter Gabriel’s ‘Sledgehammer’ en ‘Pick up the hammer’ van de door ons vergeefs gepromote Canadese gitarist, zanger, bassist en songschrijver John Findlay, die met ‘Fairplay’ een genegeerd meesterwerk maakte.

Wij draaien daar al songs van zolang Kippenvel bestaat, maar zijn daarmee wel het enige programma dat dat doet, hoewel zijn songs toch invloeden hebben van Steely Dan, Little Feat en New Orleans-funk, zoals blijkt uit onze recensie van zijn album in de categorie Roots.

Vervolgens diende zich een derde song aan toen Rich DePaolo’s ‘Killed for kings’ ons werd toegespeeld door Gait Klein Kromhof van Champagne Charlie,

Het tweede album van die Amerikaanse singer-songwriter bleek van een zeldzame intensiteit en we recenseerden die plaat en zijn al even goede debuut ‘Loss of divinity’ dan ook met heel veel plezier. Daarop staat bovendien ‘Hammer Lee’, zodat de Rode Draad in principe compleet was en we die konden gebruiken.

De publiciteit rond het uitkomen van de jubileumeditie van de Beatles-klassieker ‘Abbey Road’ én het nieuws dat John Lennon tijdens een bespreking met Paul McCartney en George Harrison over nóg een plaat kritische noten kraakte over McCartney’s ‘Maxwell’s silver hammer’ deed ons de schellen van de ogen vallen. Daar was onverwacht nummer vier. hoewel ‘Abbey Road’ al heel lang tot onze absolute favorieten hoort. Tenslotte begon het ooit allemaal met de Beatles…..

Een geval van door de bomen het bos niet meer zien? Hoe het ook zij, vanavond is het zover!

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.