Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

indrukwekkende Fats Domino-box op komst

oktober 9th, 2019 at 10:32

Van Fats Domino komt op 8 november een indrukwekkende, alles overtreffende box uit op Bear Records. ‘I’ve been around’ bevat namelijk niet minder dan 312 nummers van de pianist-zanger uit New Orleans.

Behalve zijn werk voor Imperial records (1948-1962) staan ook de opnamen van ABC-Paramount Records (1963-1965) erop. Bovendien bevat de box niet eerder uitgebrachte takes, niet ingedubde masters en instrumentale backing tracks.

Ook zitten er twee versies in van de documentaire ‘Fats Domino and the birth of rock ‘n’roll’ uit de serie PBS American masters: een van zestig minuten en een van negentig.

Daarin zitten interviews met trompettist-producer Dave Bartolomew en studio-eigenaar Cosimo Matassa.

Verder maakt een boek van 240 pagina’s deel uit van de box met daarin bijdragen van Domino-biograaf Rick Coleman, producers Hank Davis en Scott Parker, de gebruikelijke niet eerder gepubliceerde foto’s en een compleet overzicht van alle sessies van Domino, in het persbericht een ‘sessionography’ genoemd.

De box gaat 212 dollar kosten, maar of dat ook zo’n 190 euro betekent, is nog maar de vraag.

Het blijkt een uitgebreide versie van een box die Bear Records 25 jaar geleden uitbracht.

Toen bestond die uit acht cd’s nu uit twaalf plus een dvd. Ook het boek was toen eerder een pocket dan een paperback: toen omvatte dat maar zestig pagina’s.

Op de aan ‘I’ve been around’ gewijde pagina geeft het label uiteraard antwoord op vragen die geïnteresseerden zouden kunnen hebben, maar de vragen gaan al verder dan de gemiddelde FAQ’s. Vermoedelijk om kritiek te ondervangen, is de toon van die antwoorden verdedigend:

www.bear-family.com/domino-fats-i-ve-been-around-the-complete-imperial-and-abc-recordings-12-cd-and-dvd.html

Comments zijn gesloten.