Op YouTube is een lang interview te zien met Marc Cohn.

Dat is er een met Joseph Conrad, zelf al een jaar of twintig een dwarse singer-songwriter.

Hij heeft een podcast die dezelfde naam heeft als zijn tweede album uit 2003: ‘Come to where I’m from’.

Conrad blijkt een vrijwel gelijkwaardige gesprekspartner met een melig gevoel of humor, die goed met Cohn overweg kan.

Er ontwikkelt zich dan ook een vaak interessant, soms grappig en af en toe iets te langdradig gesprek tussen de twee, waarin Cohn ook allerlei vragen stelt.

De directe aanleiding is Cohn’s nieuwe album samen met de Blind Boys of Alabama, ‘Work to do’, maar dat komt nauwelijks ter sprake. De twee praten over hoe Cohn en Conrad inspiratie zoeken en soms vinden, het overlijden van Cohn’s ouders, het concept God, het succes van Cohn’s eerste album, hoe hij neergeschoten werd in Denver en hoe de moeder van de dader concerten van Cohn bezocht om hem te vragen een brief aan haar zoon te schrijven, hoe de songtitel ‘Dance back from the grave’ tot stand kwam én allerlei andere onderwerpen.

Voor wie tijd heeft, is dat zowel verhelderend als grappig:

www.youtube.com/watch?v=BOkkJbC2kro

Marc Cohn en de Blind Boys waren ook te gast in NBC’s Today Show with Hoda & Andy. Daar zongen ze de titelsong van hun ‘Work to do’.

Daarin blijkt maar weer eens hoe goed Cohn’s soulvolle zang aansluit bij die van de Blind Boys én hoe emotioneel leadzanger Jimmy Carter nog kan uithalen:

www.today.com/video/marc-cohn-blind-boys-of-alabama-sing-work-to-do-on-today-71287365656

 

Eerdere berichten over Marc Cohn en over de Blind Boys of Alamabam vind je in de categorieȅn Nieuws, De Rode Draad, Pop op radio, tv en internet, Columns en Recensies gospel.

Daarbij mag je ‘Onthouding’  in de categorie Columns niet over het hoofd zien…