Afgelopen nacht is in het UCLA-ziekenhuis in Los Angeles Paul Barrere overleden aan de gevolgen van leverkanker. Hij was 71 jaar oud.

Barrere was vanaf ‘Dixie chicken’, het derde album van Little Feat, lid van de band als tweede gitarist achter Lowell George.

Toen George onberekenbaar werd door drank en drugs, werd hij belangrijker als songschrijver, zoals bleek op ‘Time loves a hero’.

Na de hereniging in 1988 bleek hij niet alleen bepalend als de slidegitarist van de groep, ook was hij als zanger karakteristieker dan Craig Fuller en Shaun Murphy in  de jaren daarna.

Met zijn knauwende en ironische zang was hij uiterst herkenbaar, net als met zijn zangerige slidespel. Ook schreef hij vanaf toen veel van de songs, al was dat nauwelijks het geval op Little Feat’s recentste album, ‘Rooster rag’ (2012).

Hij leed toen al aan hepatitis, maar die ziekte leek onder controle toen hij na een onderbreking weer meeging op tournee.

Hij is na George en drummer Richie Hayward het derde prominente lid dat overlijdt.

Zonder hem heeft Little Feat geen gezicht meer.

Op de website van de band staat een verklaring over Barrere’s overlijden:

https://www.littlefeat.net/news.html?n_id=3859

 

Afgelopen dinsdag wijdden wij nog een Rode Draad aan Barrere. Die uitzending is terug te luisteren tot en met maandag 4 november a.s.