Graham Nash en John Cale worden beiden lid van de Order of the British Empire. De twee poplegenden staan op de lijst die in Engeland is bekendgemaakt ter ere van de verjaardag van koningin Elisabeth.

De Welshman John Cale, 68 inmiddels , was lid van de roemruchte Velvet Underground, de Newyorkse avant-gardeband met onder meer ook Lou Reed en met als mentor Andy Warhol. Daarna begon hij aan een lange, soms succesvolle solocarrière en produceerde hij onder andere Patti Smith’s Horses.

Eeuwige hippie én gentleman Nash, ook 68 jaar jong inmiddels, staat op de Diplomatic And Overseas List.

Hij werd weliswaar geboren in Engeland, waar hij lid was van de succesvolle popgroep the Hollies, maar woont en werkt al heel lang in de Verenigde Staten.

In 1968 verliet hij de toen zeer succesvolle Hollies al, op zoek naar meer artistieke vrijheid. Toen hij op een feestje van Mama Cass toevallig samen zong met Stephen Stills en David Crosby wist hij wat hij wilde en hij kreeg er af en toe Neil Young bij cadeau.

Naast het door de jaren heen terugkerende lidmaatschap van Crosby, Stills & Nash en Crosby, Stills, Nash & Young bouwde Nash vooral samen met zijn vriend David Crosby aan een langdurige carrière, terwijl hij met grote tussenpozen ook soloplaten uitbracht.

Nash werd uiteindelijk Amerikaans staatsburger, maar toen hij het nieuws hoorde reageerde hij tegenover de BBC als volgt: “Everything I learned about being a decent human being I learned in England and I am grateful to be honoured by the country of my birth.”