Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

De Rode Draad van Kippenvel 610 van 19 november: Jesse Winchester, singer-songwriter

november 19th, 2019 at 15:53

In De Rode Draad van Kippenvel 610 draaien we drie songs van singer-songwriter Jesse Winchester. Deze Amerikaan ontvluchtte de VS vanwege de dienstplicht die hem vermoedelijk naar Vietnam zou hebben gebracht en woonde als gevolg daarvan decennialang in Canada voordat hij uiteindelijk toch terugkeerde naar de VS.

Hij schreef een groot aantal songs die vooral klassiekers werden in versies van anderen, al maakte hijz elf ook een groot aantal albums.

Dat zijn werk nog steeds door andere acts op waarde wordt geschat, blijkt wel uit de covers die Lyle Lovett en Jim Byrnes van zijn songs maakten. Die draaien we dus, plus een song van Winchester’s ‘A gentleman of leisure’, een album dat hij zelf tot zijn favorieten rekende:

https://memphismusichalloffame.com/inductee/jessewinchester

 

Comments zijn gesloten.