Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Little Feat door zonder Paul Barrere?

november 26th, 2019 at 11:12

Het lijkt erop dat Little Feat heeft besloten door te gaan zonder hun bepalende zanger-slidegitarist Paul Barrere.

Dat blijkt min of meer uit de boodschap die toetsenist Bill Payne op de website van de band heeft gezet.

Daarin heeft hij het weliswaar alleen over de Midnight Ramble, de concerten op Jamaica die de groep daar inmiddels alweer een aantal jaren geeft, maar uit zijn woorden valt toch een en ander af te leiden.

Als vervanger wordt Scott Sharrard geïntroduceerd, die ook al meespeelde tijdens de laatste concerten van het derde deel van de jubileumtournee in oktober.

Payne noemt hem: ‘the newest addition to the Little Feat family’. En schrijft over hem: (He) was also on the last two shows of that tour. Scott knew our songs inside out, had a great voice and the chops on slide that dazzled. He will be with us for all four shows.’

Verderop schrijft Payne bovendien: ‘We will continue the exploration, improvisation and enhancement of the music and songs we have spent a lifetime performing. Paul will be in our hearts.’

Sharrard zal ongetwijfeld een meer dan capabele zanger-gitarist zijn, maar kan onmogelijk de bepalende rol van frontman Barrere overnemen.

Nu heeft Little Feat zich al eerder opnieuw opgericht na de dood van Lowell George, zowel letterlijk als figuurlijk, eerst met zanger Craig Fuller en later met Shaun Murphy, terwijl nog weer later drumtechnicus Gabe Ford de overleden meesterdrummer Richie Hayward definitief verving.

Toch is de vraag actueel of Little Feat er niet beter aan doet zichzelf aan het eind van het laatste concert op 30 januari op te heffen. Tenslotte zijn nu nog naar vier van de zes muzikanten ‘oerleden’ en dan rekenen we Fred Tackett voor het gemak maar even mee, doordat die voor de reünie ook incidenteel al weleens had meegespeeld en meegeschreven:

 www.littlefeat.net/news.html?n_id=3865

Eerdere berichten over het overlijden van Paul Barrere en Richie Hayward vind je in de categorie Dossier: Ook al dood.

Comments zijn gesloten.