Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Engelse lintjesregen: and the winner is … Elton John!

december 30th, 2019 at 10:20

De Engelse koningin heeft weer zo’n elfhonderd Engelsen een lintje gegeven voor verdiensten van allerlei aard.

Als er een winnaar is, heet hij Elton John, want hij werd bevorderd tot Companion of Honor. Dat is de hoogste onderscheiding die het Engelse koningshuis uitreikt. Bovendien wil de traditie dat slechts 65 mensen die titel tegelijk mogen dragen. John bevindt zich nu dus in wel heel select gezelschap, al was hij sinds 1998 al wel Officer of the Order of the British Empire (OBE).

Andere popmusici die werden uitverkoren waren Olivia Newton John, Snow Patrol singer Gary Lightbody en Queen-drummer Roger Taylor. Zij kregen hun onderscheiding voor een combinatie van hun muzikale verdiensten en hun liefdadigheidswerk:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/855178/New-Year-Honours-2020.pdf

 

Eerdere berichten over Elton John en over de jaarlijkse Engelse lintjesregen vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.