Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

film over Bob Dylan op komst

januari 8th, 2020 at 10:26

Regisseur James Mangold bereidt een film voor over Bob Dylan, en dan met name over de cruciale fase waarin Dylan van een akoestische folkie transformeerde naar een elektrische gitaar spelende onheilsprofeet. Die ontwikkeling werd destijds door veel van zijn fans als verraad gezien, maar stelde Dylan in staat om aan het keurslijf van de verwachtingen te ontsnappen.

Mangold heeft inmiddels al een hoofdrolspeler op het oog en inderdaad, Timothée Chalamet heeft wel wat weg van de jonge Dylan van destijds.

Naar verluidt wil Chalamet bovendien zelfs gitaarles namen om zijn rol overtuigend te kunnen spelen.

Een naam voor de film is er nog niet, maar op het internet wordt hij voorlopig ‘Going electric’ genoemd. Mangold heeft voor zijn film namelijk de rechten Elijah Wald’s boek ‘Dylan goes electric’ uit 2015 gekocht en ook de rechten op Dylan’s songs, zodat hij die ook kan gebruiken.

Bovendien zou Dylan zelf bij de film betrokken zijn alsexecutive producer’, wat volgens ons  betekent dat hij het laatste woord heeft bij de verfilming. Dat is op zijn minst opvallend, want de barse bard is nogal wars van publiciteit. Ook het feit dat Dylan’s manager Jeff Rosen een van de producers is, duidt op steun

Mangold weet trouwens hoe het is om een biopic over een muzikant te maken, want in 2005 maakte hij al ‘Walk the line’ over Johnny Cash.

Dat zal zeker hebben geholpen, gezien de vriendschap die Dylan en Cash ontwikkelden in de tweede helft van de jaren zestig.

 

Eerdere berichten over Bob Dylan en Johnny Cash vind je in de categorie Nieuws.

 

Comments zijn gesloten.