De iconische Sinon and Garfunkel-lp ‘Sounds of silence’ kwam dit weekeinde vijftig jaar geleden uit.

Daarom wordt op 14 februari een goudkleurige vinylversie van het album uitgebracht, maar nu al is een ep gereleaset met daarop vier songs die de twee ongeveer twee maanden voor het uitkomen ervan zongen tijdens een concert in Carnegie Hall.

Op ‘Live at Carnegie Hall’ staan mooie versies van ‘The boxer’, ‘So long Frank Lloyd Wright’, ‘Song fort he asking’ en ‘Bridge over troubled water’. Die laatste dood gedraaide mijlpaal gaat er zonder al die strijkers aanmerkelijk op vooruit, ondanks de zalvende zang van Art Garfunkel.

De liveversie van ‘The boxer’ heeft dan weer als extraatje een derde couplet dat de plaat niet haalde.

Ook opvallend is dat Art Garfunkel in de aankondiging van ‘So long, Frank Lloyd Wright’ zegt niets over die reus over de Amerikaanse architecten te hebben geweten toen hij die song schreef en dat ondanks het feit dat hij in 1960 een jaar architectuur studeerde aan Columbia University…..

Ook is de manier waarop het publiek reageert, het beluisteren waard: het wacht tot de laatste noot is verstorven en klapt dan respectvol, maar niemand gilt of fluit uitzinnig, zoals tegenwoordig het cliché is.

‘Live at Carnegie Hall’ komt alleen digitaal uit, dus je moet ervoor naar een van de muziekstreamers van deze wereld….