Singer-songwriter Gretchen Peters zette deze maand een liveversie van haar ‘Love and Texaco’ op haar website als download van de maand.

Die song stond op haar naamloze tweede album uit 2001.

Op die plaat bleek ze opeens veel meer een singer-songwriter dan op haar sterk door destijds eigentijdse country geïnspireerde debuut ‘The secret of life’.

Die persoonlijker toon leverde een sterk album op, al bleek later dat dat de voorbode was van nog veel sterker werk.

Opvallend was, dat drie titels op zijn minst geïnspireerd leken door klassiekers van anderen: ‘Love and Texaco’ roept direct Rickie Lee Jones’ ‘Last chance Texaco’ in herinnering van haar naamloze debuut, ook door de zelfde troosteloze sfeer, terwijl ‘Love is a drug’ wat betreft de titel dan weer verwant is aan Roxy Music’s ‘Love is the drug’ en ‘Waiting for Amelia’ aan Joni Mitchell’s ‘Amelia’.

Of we daar gelijk in hebben, of dat het toeval was? Alleen Peters weet het antwoord en wij vinden ‘Love and Texaco’ nog altijd mooi:

www.gretchenpeters.com/freedownloads/LoveAndTexaco.mp3

Eerdere berichten over Gretchen Peters vind je in de categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Concerttips, De recensie van ‘Hello cruel world’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.