De handgeschreven tekst van het Beatles-nummer ‘Hey Jude’ is geveild door Julien’s Auctions voor Hey Jude is op een internetveiling verkocht voor 910.000 dollar, ofwel zo’n 832.000 euro. Dat is negen keer meer dan de geschatte opbrengst.

De door Paul McCartney volgens de overlevering haastig opgeschreven zinnen zouden als geheugensteuntje hebben gediend bij de opnames.

Ook een basdrumvel van Ringo Starr met het logo van de band erop, dat werd gebruikt tijdens de eerste Amerikaans tournee in 1964 was erg in trek, want dat bracht 200.000 dollar (zo’n 182.000 euro).

Het podium waarom de band in de vroege jaren zestig zo’n keer speelde, was dan weer een koopje: dat ging voor 25.600 dollar (24.000 euro).

Dat is wonderlijk, want daarvoor krijg je het podium waarop de groep op 14 mei 1960 in Lathom Hall in Liverpool onder de naam ‘Silver Beats’ met Stu Sutcliffe nog in de gelederen, de originele bassist.

In totaal werden meer dan 250 Beatles-memorabilia verkocht op de veiling, die werd georganiseerd met als excuus dat het deze week vijftig jaar geleden was dat de groep uit elkaar ging.

Het was deze keer geen fysieke veiling: vanwege de coronacrisis kon alleen via het internet worden geboden.

Over het uiteenvallen van de Beatles schreef Rolling Stone’s Beatles-expert Rob Sheffield dan weer een heel interessant stuk:

https://www.rollingstone.com/music/music-features/beatles-breakup-anniversary-rob-sheffield-980941/