Queen-gitarist Brian May heeft de laatste jaren al over allerlei onderwerpen een mening gehad en heeft die uiteraard ook over de coronacrisis.

Hij zei verleden week al zich te schamen voor het feit dat het Verenigd Koninkrijk zo slecht voorbereid was op de uitbraak van het coronavirus en dat verplegend personeel en doktoren de strijd ertegen moesten aangaan zonder de juiste bescherming.

Hij vergeleek hun strijd met die van zijn grootvader, die in de loopgraven van de Somme vocht.

Een verwijzing naar W.O. I, die in het V.K. ‘The Great War’ wordt genoemd en nog jaarlijks uitvoerig wordt herdacht, heeft daar een enorme emotionele gevoelswaarde:

https://www.nme.com/news/music/brian-may-says-government-response-to-ppe-crisis-will-be-to-uk-eternal-shame-2647984

Nu noemde hij de dood van personeel in de nationale gezondheidszorg NHS als gevolg daarvan een ‘nationale schande en een tragedie’.

Volgens hem zijn die doden gevallen doordat de Engelse gezondheidszorg de prijs betaalt voor jaren van verwaarlozen door de achtereenvolgende regeringen.

Ook zegt hij dat hij blij is dat ‘we’ wakker zijn geworden en dat het personeel  nu de steun krijgen die ze nodig hebben. Ook hoop hij dat ze een aanzienlijke loonsverhoging zullen krijgen:

https://news.sky.com/story/coronavirus-brian-may-says-deaths-of-frontline-nhs-workers-are-a-national-disgrace-11974838

 

Eerdere berichten over Brian May vind je in de categorie Nieuws.