Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Eric Clapton en B.B. King’s ‘Riding with the king’ opnieuw uit

mei 22nd, 2020 at 10:11

Op 26 komt ‘Riding with the king’ opnieuw uit. Dat door Eric Clapton en B.B. King is inmiddels twintig jaar geleden uitgebracht en dus is het blijkbaar tijd voor een feestje.

Om die rerelease te rechtvaardigen, komen er twee niet eerder uitgebrachte songs uit de sessie van destijds op te staan.

Het gaat om ‘Rollin’and tumblin’’een bluestraditional die in 1950 al door Muddy Waters werd opgenomen en in 166 door Clapton’s band Cream:

www.youtube.com/watch?v=sTt7m96r_C4

Het andere nummer is Willie Dixon’s ‘Let me love you baby’.

De twee songs werden voor deze gelegenheid alsnog geproduceerd en gemixt door producer/toetsenist Simon Climie, die ook het oorspronkelijke album deed en eigenlijk zelden van Clapton’s schouder wijkt.

Ook de andere namen klinken als even zovele klokken, al maken ze ook duidelijk dat Clapton de grootste vinger in de pap had: drummers waren Steve Gadd en Jim Keltner, de bassist Nathan East, de toetsenist Joe Sample, de andere gitaristen Andy Fairweather Low en Doyle Bramhall II, terwijl zangeressen Susannah en Wendy Melvoin ok van de partij waren.

Natuurlijk komt het album in verschillende varianten uit: niet alleen verschijnt het op 180 grams-vinyl, daarvan komt ook een blauwe variant die alleen bij de onafhankelijke platenwinkel te koop zal zijn.

 

Eerdere berichten over Eric Clapton vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.