De Weight Band bestaat uit een stel muzikale veteranen die bijna allemaal in de nabijheid van The Band verkeerden, zij het na de hereniging van de oorspronkelijke leden zónder Robbie Robertson en dan vooral in de nabijheid van drummer Levon Helm.

Zij laveren tussen een tribute band en een groep die nummers speelt in de geest van hun voorbeeld, en daartussen zit een heel verschil.

Dat laatste is bijvoorbeeld goed hoorbaar op hun album ‘World gone mad’, dat de geest van The Band ademt, maar uitstekend op zichzelf kan staan.

Vannacht wekken zij echter de geest van The Band tot leven ter ere van de dag die de tachtigste geboortedag van Levon Helm geweest zou zijn.

Op Facebook zal een concert te zien zijn uit december 2019 waar de Weight Band het fameuze livealbum ‘Rock of ages’ naspeelde, versterkt met de Dap Kings Horns.

Die zijn daarbij onmisbaar vanwege de arrangementen die Allen Toussaint voor dat optreden schreef, maar wat de New Yorkse singer-songwriter Willie Nile erbij doet, vragen wij ons af.

Ook zal Remember Jones soulklassiekers doen en een aantal numers van Joe Cocker’s ‘Mad dogs and Englishmen’-tournee.

De tijd is wat minder gelukkig, want de aanvang is vannacht om drie uur….

www.facebook.com/events/281161703021521