Sinds David Crosby door Rolling Stone is ingelijfd als overjarige variant van Lieve Lisa, kan hij het gerenommeerde Amerikaanse blad op nog meer krediet rekenen dan daarvoor.

Een directe aanleiding voor het lange interview lijkt er dan ook niet te zijn, want Crosby’s mening over Trump is al langer bekend: die heeft hij tenslotte nooit onder stoelen of banken gestoken.

Toch lezen wij zo’n gesprek altijd met veel plezier, want wij houden nu eenmaal van zijn ronduit imposante soloalbums vanaf ‘Croz’, terwijl wij niet het risico lopen zodanig door hem te worden beledigd dat wij de vriendschap moeten opzeggen.

Wij zijn eerder bezorgd, want Crosby heeft tendinitis in zijn rechterhand en loopt het risico nooit meer gitaar te kunnen spelen, helemaal omdat een operatie om die peesontsteking te verhelpen niet heeft geholpen.

Of dat nog niet genoeg is, treurt hij ook over de dood van Beckett Cypher, de zoon van Melissa Etheridge en Julie Cypher, wiens biologische vader hij is en is zijn financiële situatie moeilijk doordat hij niet kan optreden.

Toch is er ook nog goed nieuws: Crosby zegt klaar te zijn met de opnamen van zijn nieuwe album, waarvoor hij veel songs schreef met zijn zoon en toetsenist James Raymond.

Hij denkt erover om het ‘Lifting power’of ‘Lift’ te noemen, zegt hij: vooral de eerste lijkt me een mooie titel in deze voor hem zo sombere tijden.

Ook zegt hij Iets over twee songs erop: ‘River rise’ schreef hij met Michael McDonald en voor een song die ‘Rodriguez tonight’ lijkt te heten, leverde Doanld Fagen de tekst aan.

Vooral die laatste mededeling maakt nieuwsgierig, want ‘She’s got to be somewhere’ van ‘Sky trails’(2017) was een song die in het oeuvre van Steely Dan niet zou misstaan.

Een releasedatum geeft Crosby dan helaas weer niet:

http://www.rollingstone.com/music/music-news/david-crosby-trump-nixon-protests-1010662

 

Veel eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet. Een recensie van zijn concert tijdens het Blue Moon-festival in 2019 vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.