Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De Rode Draad van Kippenvel 638 van 23 juni: ‘From my home to yours’, rock and roll radio en meer

juni 23rd, 2020 at 15:05

Vanavond wijden we de Rode Draad aan een van onze grote liefdes: de radio.

Die onvoorwaardelijke gevoelens belijden we weliswaar elke week twee uur, maar deze keer benadrukken we die nog maar eens extra met songs die op een of andere manier met het fenomeen radio te maken hebben en de zeggingskracht ervan.

De directe oorzaak is het vlammende begin van de zesde aflevering van Bruce Springsteen’s radioprogramma ‘From my home to yours’, waarin hij op niet mis te verstane wijze Donald Trump de mantel uitveegde.

Nu weten wij weliswaar allemaal dat Trump daarvan helemaal niet onder de indruk zal zijn en dat Springsteen dus voornamelijk voor eigen parochie preekte, maar misschien trok hij al doende twijfelende Amerikanen over de streep.

Eerlijk gezegd is deze Rode Draad een uitbreiding van een uit januari 2013, maar niet alleen hebben we er een nummer aan toegevoegd, dat is alweer een hele tijd geleden. Ook nemen we maar even aan dat je van goede muziek nooit genoeg krijgt en dat je dus met plezier zult luisteren naar Donald Fagen, Chris Whitley, Ray LaMontagne, Deanna Cartea en Matthews Southern Comfort.

 

 

Comments zijn gesloten.