Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

De Rode Draad van Kippenvel 642 van 28 juli: de canyon

juli 28th, 2020 at 15:19

Laurel Canyon was in eind jaren zestig de verzamelplaats van de hippe generatie van toen: Joni Mitchell, Graham Nash, Neil Young, Carole King, Brian Wilson, James Taylor, leden van de Byrds, de Eagles en Buffalo Springfield, Jackson Browne, Linda Ronstadt en Harry Nilsson, terwijl ook relatieve lichtgewichten als Peter Tork en Mickey Dolenz van de Monkees er resideerden.

Over Laurel Canyon verschenen recent twee documentaires: het gelijknamige ‘Laurel Canyon’ inderdaad en ‘Echo in the canyon’.

Toch is De Rode Draad van vanavond slechts met een heel dun knoopje verbonden met die fameuze woonplaats van de sterren: Joni Mitchell zingt er weliswaar over, maar welke canyon Marc Cohn precies bedoelt, blijft onduidelijk, terwijl Greg Copeland Coldwater Canyon bezingt, een gebied dat net om de hoek zou liggen…..

Of die drie canyons nu op een oude, stoffige landkaart zijn terug te vinden of niet: het levert drie mooie songs op te midden van al die andere prachtnummers tussen acht en tien.

Tot vanavond, tot Kippenvel!

Comments zijn gesloten.