Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

David Crosby: rereleases CPR inmiddels uit

augustus 3rd, 2020 at 10:45

Het naamloze debuut van David Crosby’s CPR en opvolger ‘Just like gravity’ zijn inmiddels niet alleen digitaal heruitgebracht, maar ook op cd.

De digitale versies verschenen al op 15 mei, maar op 31 juli jl. kwamen de cd’s ook weer uit.

CPR was een handige woordspeling op CSN, maar gitarist Jeff Pevar en toetsenist James Raymond zijn ook niet de eersten de besten, terwijl drummer Steve DiStanislao en bassist Andrew Ford met de besten meekunnen.

Dat beide albums nu zijn voorzien van lines notes van Crosby’s vriend Steve Silberman is niet de reden dat we die rereleases toeuichen, maar wel dat daarop een stel van de mooiste songs staan die Crosby ooit schreef.

Bovendien denken wij zomaar, dat die twee albums niet de waardering kregen die ze verdienden.

Iedereen die de vier soloalbums van Crosby daarna goed vindt, zou zichzelf een plezier doen door ‘CPR’ en ‘Just like gravity’ alsnog te beluisteren:

https://davidcrosby.com/blogs/news/david-crosby-will-reissue-cpr-s-two-studio-albums-plus-two-live-album-via-bmg

Dat ‘Live at Cuesta College’ en ‘Live a the Wiltern’ alleen digitaal uitkwamen, is jammer.

Het eerste is een concert dat de band deed voordat het eerste album uitkwam, terwijl bovendien maar vijf van de songs ervan ook op ‘Live at the Wiltern’ staan.

Beide livealbums laten bovendien niet alleen Crosby’s klassiekers horen, maar ook de vrije combinatie van jazz en fok die zijn beste werk kenmerkt.

 

Veel eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet. Een recensie van zijn concert tijdens het Blue Moon-festival in 2019 vind je uiteraard in de categorie Concertrecensies.

 

Comments zijn gesloten.