Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Neil Young: toch proces tegen Donald Trump

augustus 5th, 2020 at 9:47

Neil Young heeft er lang over nagedacht, maar op 4 augustus heeft hij toch een aanklacht ingediend tegen Donald Trump, en dan in het bijzonder tegen diens gebruik van songs van Young zonder diens toestemming tijdens verkiezingsbijeenkomsten.

Aanvankelijk sprak Young alleen zijn afkeuring over dat feit uit via Twitter en later herhaalde hij dat in een open brief, eraan toevoegend dat hij geen proces zou aanspannen omdat de president het druk genoeg had met het bestrijden van de corona-epidemie.

Daarna twijfelde hij via zijn website aan zijn beslissing en nu is het er dan toch van gekomen.

Young klaagt Trump aan voor het bewust negeren van het feit dat hij heeft aangegeven niet te willen dat zijn songs zouden worden gebruikt tijdens verkiezingsbijeenkomsten en het bewust draaien ervan ondanks het gebrek aan toestemming daarvoor.

Young wil dan ook de maximale schadevergoeding voor het moedwillig inbreuk maken op zijn copyright.

 

Eerdere berichten over Neil Young’s politieke stellingname vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek. Ander nieuws over hem vind je in de categorie Nieuws. De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie recensies rock en die van ‘Homegrown’ onder recensies singer-songwriter.

Comments zijn gesloten.