Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Paul McCartney: procederen tegen de Beatles moest!

augustus 6th, 2020 at 10:38

In een interview met GQ worden Paul McCartney allerlei vragen voorgelegd en geeft hij daarop zo te lezen eerlijk antwoord.

Over de wekenlange optredens in Las Vegas van veel van zijn collega’s zegt hij bijvoorbeeld: ‘As for playing Vegas, that’s something I’ve been trying to avoid my whole life. Definitely nothing attracts me about the idea. Vegas is where you go to die, isn’t it? It’s the elephant’s graveyard.’

Ook komen Liverpool, gitaarsolo’s en favoriete gitaren, dromen over John Lennon en George Harrison, de vriendschap tussen de Beatles onderling en zijn status als beroemdheid komen uitgebreid aan bod.

Toch is het pikantste onderwerp het uiteenvallen van de Beatles en dan vooral zijn eigen rol daarin, maar ook wat het met hem deed.

Hij stelt in dit interview dat hij na het uiteenvallen van de Beatles in 1970 wel tegen de band moest procederen.

Alleen zo kon hij zowel hun muziek als hun bedrijf Apple redden, zo stelt hij.

Allen Klein was immers de manager van de Beatles geworden na de dood van Brian Epstein en alle rechten op de nummers van de Beatles zouden in zijn handen terecht gekomen zijn, inclusief die van McCartney zelf.

McCartney wilde destijds dan ook Klein voor de rechter dagen om ervoor te zorgen dat hij de rechten op de mede op zijn naam staande nummers niet zou kwijtraken, maar dat bleek niet te kunnen, zodat hem niets anders restte dan het dagen van John Lennon, George Harrison en Ringo Starr:

https://www.gq-magazine.co.uk/culture/article/paul-mccartney-interview

 

Veel eerdere berichten over Paul McCartney en over de Beatles vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.