Vanaf donderdagavond 8 juli zendt Radio 6 vaak uit vanaf het North Sea Jazz festival.

Donderdagvond van 22:00 tot 24:00 wordt de gala-avond van de  vijfendertigste editie uitgezonden  met muziek van Waylon en Al Green.

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli wordt vanuit de speciale Radio 5-studio uitgezonden op het binnenterrein van Ahoy  van 14:00 tot 01:00 de volgende ochtend.

Er zijn  sfeerverslagen te horen, maar ook interviews en live muziek van onder anderen Sonny Rollins, Stevie Wonder, Jools Holland, Ornette Coleman, Caro Emerald, New Cool Collective en Trijntje Oosterhuis.

Op de speciale festivalsite van Radio 6 komen bovendien recensies, sfeerverslagen en tientallen concerten in audio en video beschikbaar. Ook zijn er online prijsvragen.

www.radio6.nl

Zaterdag 10 en zondag 11 juli is het North Sea Jazz-festival live te volgen via www.cultura24.nl van 18:00 uur tot aan de uitzending op zaterdag om 23:13 op Nederland 2 en op zondag om 23:07 op Nederland 3. Die twee uitzendingen zijn trouwens ook te zien op Cultura24.

Op zaterdag worden onder voorbehoud uitgezonden: Norah Jones, Dianne Reeves, Ornette Coleman, Tower of Power, Marcus Miller, Caetano Veloso en  Earth Wind & Fire.

Op zondag zijn dat onder voorbehoud: Waylon, Dee Dee Bridgewater, Chick Corea, Sharon Jones & The Dap Kings, Lee Fields, Swamp Dogg, Macy Gray en Trijntje Oosterhuis.

www.cultura24.nl