Tien jaar na het weinig opzienbare comeback-abum ‘Intriguer’ komt Crowded House onder aanvoering van Neil Finn met een nieuw album.

‘Dreamers are waiting’ bevat twaalf nummers en is meer dan ook een familieaangelegenheid.

Behalve zanger-gitarist Neil Finn, bassist Neil Seymour en toetsenist-producer Mitchell Froom maken namelijk zijn twee zoons deel uit van de groep: drummer  Elroy Finn en zanger-gitarist Liam Finn.

De opnamen begonnen nog voor de lockdown met de bandleden tegelijkertijd in de studio, maar werden daarna afgemaakt door bestanden heen en weer te sturen.

In een persbericht schrijft Finn daarover, maar ook over zijn angst om steeds volgens dezelfde formule te werk te gaan en het gevoel dat de groep erin geslaagd is het klassieke Crowded House-geluid op een ‘frisse en authentieke’ manier te benaderen.

de tracklist:

  1. ‘Bad times good’
  2.  ‘Playing with fire’
  3. ‘To the island’
  4. ‘Sweet tooth’
  5. ‘Whatever you want’
  6. ‘Show me the way’
  7. ‘Goodnight everyone’
  8. ‘Start of something’
  9. ‘Too good for this world’
  10. ‘Real life woman’
  11. ‘Love isn’t hard at all’
  12.  ‘Deeper down’

In het verleden jaar al verschenen ‘Whatever you want’ en in de nieuwe single ‘To the islands’ ontbreken volgens ons echter de magie die de beste songs van Crowded House kenmerkte, in het eerste zelfs in zeer erge mate, terwijl het tweede wordt ontsierd door twee breaks die op een hinderlijke manier de vaart uit het nummer halen.

Je mag daar overigens uiteraard zelf over oordelen:

https://www.youtube.com/watch?v=ZggTaHMoQYs

https://www.youtube.com/watch?v=-HGjvQxGxNQ