Voorafgaand aan de release van de live-cd Revisiting Rams Head deze herfst maakt Little Feat fans nieuwsgierig naar dat album door deze zomer periodiek een gratis download van een los nummer op hun website te zetten. Die zijn daar niet alleen te horen, maar ook gratis te downloaden.

Op deze manier hoopt de band ongetwijfeld de verkoop van dat album te stimuleren én misschien de belangstelling voor hun optreden aan te wakkeren, hoewel zij in de V.S. altijd nog kunnen rekenen om veelal uitverkochte zalen vol trouwe fans.

Van 12 tot en met 29 augustus maakt Little Feat ook een Europese tournee door zes landen, waarbij ook Nederland en België worden aangedaan. Meer informatie daarover vind je elders op deze site.

Het eerste nummer dat op www.littlefeat.net staat is Cajun Rage. Net als de rest van het album is het aan de bevolking van de Golf van Mexico opgedragen nummer opgenomen in de relatief kleine Rams Head op 2, 3 en 4 mei van dit jaar.

Het smaakt naar meer, omdat het een compact swingende band laat horen in een open gespeelde versie met naast de swingende drums van Richie Hayward-vervanger Gabe Ford belangrijke rollen voor slidegitaar en piano.

Info? www.littlefeat.net